petak, 17. siječnja 2014.

Kako se liječi ljekovitim biljem?

Neki lijekovi biljnog porijekla se jedu, neki piju, dakle,  ulaze u tijelo kao i svaka druga hrana.Takav lijek se apsorbira u tijelu i rastavlja na komponente.te komponente krv raznosi po tijelu i sastojci djeluju tamo gdje su potrebni i djelovanje lijeka ima svoju namjenu.Razgradnja elemenata vrši se pomoću enzima u tijelu.
Lijekovi se obično uzimaju poslije jela jer tada se miješaju s hranom i najmanje nadražuju sluznicu želuca.Pospješenje razgradnje vrši se uz pijenje većeg dijela tekućine.
Nikako se ne preporuča gutanje niti jednog lijeka "na suho".
Što je tekućina toplije, apsorpcija je brža i učinkovitija.
Kada lijekovi izvrše svoju funkciju, tijelo ih izlučuje respiracijom (disanjem), transudacijom (znojenjem), uriniranjem (mokrenjem) i defekacijom (stolicom). nepravilnim ili prekomjernim uzimanjem lijeka on se ne izlučuje pravilno, te se gomila u tijelu i može izazvati velike probleme.

zato nikakve lijekove, čak ni biljne ne uzimati "na svoju ruku" Neke lijekove organizam ne podnosi (idiosinkrazija). Tijelo tada reagira i na najmanje doze alergičkim sindromom i u krajnjem slučaju anafilaktičkim šokom. Ponekad se kombiniraju dva ili više lijekova kako bi uspješnost bila što veća.Treba paziti da se ne dogodi suprotno djelovanje dva lijeka.

Nema komentara:

Objavi komentar